Ata Beauty & Wellness Güzellik MerkeziAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi+90 312 240 01 19Randevu ve İletişimCİLT BAKIMIMENÜ

Bahar Mevsimine Geçişte Hangi Kremler Kullanılır?

Cildimizde kuruluk, kızarıklık gibi olumsuzlukların arttığı mevsim geçiş döneminde hem bariyeri arttıracak, hem de onarım sağlayacak kremler.

Bahar Mevsimine Geçişte Hangi Kremler Kullanılır?

Bahar aylarına geçişte hangi krem kullanılır?

Cildimizde kuruluk, hassasiyet, gibi olumsuzlukların arttığı mevsim geçişlerinde, hem bariyeri arttıracak, hem onarım sağlayacak kremleri yazmak istedim.

Uzman estetisyenizin yapacağı detaylı cilt analizi sonrası kişiye özel ve ihtiyaca özel protokoller ile en iyi sonucu alacağınızı her zaman çok önemsemelisiniz.

Mevsim değişirken cilt Bakımı nasıl olmalı?

En önemli ve öncelikli olan her gün düzenli cilt temizliği yapılması gerekliliğidir. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, mümkünse sabah - akşam uzmanınızın önerdiği şekilde cildinizi fazla yormayacak ve soymayacak temizleyici köpük ya da exfo cleanse ile temizleyiniz.

Eğer vaktim yok diyorsanız mutlaka her akşam temizlemelisiniz ki sabah cildiniz nefes alabilsin. Sabahları da sabun vb kimyasalları cildinize hiç dokundurmayın. Sabunlar cildin pH dengesini bozan ilk etkenlerdendir.

Cildinize oksijen yükleyen, parlaklık veren ve nefes aldıran önerimiz snowO2 temizleyicilerdir.

Genosys Snow O2 Oksijenli Temizleyici

Genosys Snow O2 Oksijenli Temizleyici

Daha hassas ya da akneli cilde ise temizleme ürünü olarak exfo cleanse daha çok önerilmektedir.

E.X.F.O. Ceanse

E.X.F.O. Ceanse

Yüzünüzü temizlerken sıcak değil, ılık su kullanmalısınız ve mümkünse arıtılmış yani filtrelenmiş su ile bakımınızı yapın.

Cildinizi temizledikten sonra, gözenek temizleme, gözenek sıkılaştırma sağlama ve uygulayacağınız ürünleri cilt altına asansör gibi iletebilme için tonik adımına geçmelisiniz. Eğer cildiniz çok sivilceli ya da çok yağlı ise ve yağ dengesini sağlamaya ihtiyacınız varsa problem control toner tam size göre.

Intensive Problem Control Toner

Intensive Problem Control Toner

Diğer cilt tiplerine uygun olacak başka tonik örnekleri ise skin primer ve snow booster tonik kullanabilirsiniz. Her ikisi de gerçekten parlaklık, sıkılaştırma için çok etkili ürünlerdir.

S.K.I.N. Primer

S.K.I.N. Primer

Snow Booster Tonik

Snow Booster Tonik

Tonik üzerine cildinizi parlatmak ve yatıştırmak için mistleri uygulayabilirsiniz.

RHM (Revitalizing Hydro Mist) 70 ml

RHM (Revitalizing Hydro Mist) 70 ml

Microbiome Energy Infusing Mist

Microbiome Energy Infusing Mist

UNUTMAMALIYIZ: Günlük bakımlarda; temizleme-tonik-mist- serum-nemlendirici-güneş koruyucu sırası uygulanmalıdır.

SPF kullanmaya her gün devam edin. Kışın ya da baharda güneş koruyucu kullanılmaz diye düşünülmesi çok yanlıştır. UVB az olsa da, her saat UVA seviyeleri cildimizi yaşlandırmaya devam ediyor. Hem koruma sağlayan, hem de leke açıcı içeriği olan Genosys BBC içeriği ve üstün kapatıcılığı ile bu konuda ilk akla gelendir.

Genosys Blemish Balm Cream

Genosys Blemish Balm Cream

İçerdiği 60% nemlendirici, ve vitaminler ile Genosys BB Cushion ise günlük hayatta hiç kimyasal içerik kullanmadan 50+ spf ve kapatıcılı koruyucudur. Mineral içerikli, fondöten görünümlü koruyucudur.

Genosys Blemish Balm Cushion

Genosys Blemish Balm Cushion

İkisi de güneş koruması sağlayan, hem de cilt tonunu eşitleyen ürünler olarak biçilmiş kaftan.

Tabii ki her ay düzenli kabin bakımınızı eksik etmeyin. Unutmayın ki evde düzenli ürün kullanımı ile beraber ayda bir yapılan kabin bakımlar beraberce hakikaten mucizeler yaratıyor.

Evde maske uygulamak hem eğlenceli, hem de çok faydalı gerçekten tam bir kurtarıcı işlemlerdir. Eğer kağıt yüz maskelerini seviyorsanız kolajen içerikli maskeleri denemelisiniz.

Intensive Repair Collagen Mask (Kolajen İçerikli Maske)

Intensive Repair Collagen Mask (Kolajen İçerikli Maske)

Bizim favorimiz, ciltteki yorgun görünümün giderilmesine yardımcı olan, ve hyaluronik asit içeren intensive repair collagen mask. Cilde yoğun nem veren, ve onaran bu maskenin içerisinde 1 haftalık kadar nemlendirici serum bulunuyor. Ancak cilt ihtiyacına göre o kadar çok maske önerilerimiz var ki...

Mesela vazgeçilmezimiz yenileyici, cilt onarıcı, gözenek sıkılaştırıcı, ince çizgi giderici VİTA A mask;

VITA A Rejuvenating Maske

VITA A Rejuvenating Maske

Daha hassas ciltlere onarıcı, leke açıcı ve gözenek sıkılaştırıcı VİTAB mask;

VITA B3 Vibrance Boost Maske

VITA B3 Vibrance Boost Maske

Cildiniz ışıldasın, yenilensin, hep parlak kalsın isterseniz VİTAC mask;

VITA C Bright Overnight Maske

VITA C Bright Overnight Maske

Bahar aylarında hangi kremler kullanılır?

Rutininize düzenli devam ederseniz ve uzmanınızın önerisine uyarsanız tüm kremler çok faydalı sonuçlar verecektir. Özellikle cilt onarma ve leke giderme işlemleri için bahar ayları en güzel zamandır.

Yaza hazırlanan cildiniz için çok fazla seçenek var. Hangisi en doğrusu uzmanınız yapacağımız detaylı 3D analiz sonrası sizi bilgilendirecektir.

Lekelenmeleri durdurmak için ve düzenli leke bakımları için pHformula MELA set içerdiği etkili 4 ürün ve sunduğu kullanım kolaylığı ile ilk akla gelen settir.

M.E.L.A Resurfacing Kit

M.E.L.A Resurfacing Kit

VitaB3 krem ile cildi korurken, gözenek sıkılaştırma ve bariyer güçlendirme sağlarsınız;

VITA B3 Krem

VITA B3 Krem

Kırışıklık giderme, cilt yenileme ve cildin anti-aging için yapabileceğin en iyi bakımlardan biri de retinol kullanmak. Retinol, ciltteki hücre yenilenmesini destekleyerek düzenli kullanımda ciltteki ince çizgi ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltıyor.

VITA A Krem

VITA A Krem - pHformula

Mela Concentrated Corrective Serum

Mela Concentrated Corrective Serum

Ayrıca günlük kullanıma uygun formüller sayesinde kuruluk ve kızarıklık gibi etkiler de görülmüyor, bu da hassas ciltlerin bile rahatlıkla kullanmasına imkan sağlıyor. Eminiz ki cildini nemlendirmeyi bir alışkanlık haline getirdiniz, peki cilt mevsim geçişlerinde daha fazla kuruduğu için ne gibi önlemler alabilirsiniz? Hele kuru bir cilde sahipseniz, oluşabilecek kuruma, pul pul dökülme, tahriş olma etkenler için için daha yoğun nemlendirme özelliğine sahip ürünleri tercih edebilirsiniz; işte sunabileceğimiz bir-kaç ürün; tabii ki çok daha fazlası var ancak bunlar ilk akla gelenler;

HYDRA Concentrated Corrective Serum

HYDRA Concentrated Corrective Serum

SOS Rescue Oil 30 ML

SOS Rescue Oil 30 ML

Cilt Bariyerini Güçlendirici Krem (SPC)

Cilt Bariyerini Güçlendirici Krem (SPC)

Cildim hep parlasın derseniz; C vitamini bakım rutininizde mutlaka yer almalı. Parlak bir cilt için çalışan ve kolajen üretimini artırmaya yardımcı olan bu güçlü içerik, serum ve maske gibi farklı ürünlerde mevcuttur.

VITA C Krem - pHformula

VITA C Krem - pHformula

VITA C Concentrated Corrective Serum

VITA C Concentrated Corrective Serum

Göz çevresi ve dudaklar daha ince dokuya sahip oldukları için zarar görmeleri de daha kolaydır. Göz çevrenizi, dudakları ve çevresini ve hatta boyun kremlerini kullanarak tüm bakımınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Seçenekler çok ancak 1-2 örnek vermek istedik.

SOS Lip Rescue 7 ML

SOS Lip Rescue 7 ML

Eye Contour Krem, Eye Contour Serum

Eye Contour Krem, Eye Contour Serum ve Peptite Gel Patch

SOS Eye Rescue 15 ML

SOS Eye Rescue 15 ML

Çok kuru bir cildiniz için haftada 1; karma ya da yağlı cildiniz varsa haftada 2 kez peeling yapabilirsiniz. Kendiniz için gerekli ve cilt yapınıza özel çok fazla evde kolaylıkla uygulanabilen peeling mevcuttur. 12 yaş üzeri ergenlik dönemindeki çocuklarınız için özel enzim peelingler mevcuttur, ve eşinize traş sonrası çok faydalı peelingler mevcuttur.

Bahar İçin Yüz Nemlendirici Krem

Öncelikle cildinizin 3D analiz cihazıyla analiz edilmesi ve uzmanınızla ücretsiz ön görüşme için gelmenizi öneriyoruz. Gerçekten tüm detayları yazsak sayfalar sürer. Ancak size en uygun ürünlerin titizlikle planlanacağına emin olabilirsiniz.

Daha fazla bilgi, danışma, ürün talep, ücretsiz ön görüşme için Ata Estetik'e bekliyoruz.

Ata Estetik Dudak Renklendirme

Instagram Hesabımız:@ataestetik
Telefon:+90312 240 01 19Whatsapp:+90533 161 74 64

Sizden Gelenler
Tüm Görüşler
Videolar
Merkezimiz HakkındaAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi
0312 240 01 190533 161 74 64