Ata Beauty & Wellness Güzellik MerkeziAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi+90 312 240 01 19Randevu ve İletişimCİLT BAKIMIMENÜ

Saç Simülasyonu Sonrası Bakım ve Yıkama

Saç simülasyonu, epidermal mikropigmentasyon uygulanarak cerrahi olmayan bir alopesi kellik giderme yöntemidir.

Saç Simülasyonu Sonrası Bakım ve Yıkama

Saç simülasyonu nedir ve nasıl yapılır ?

Saç simülasyonu, epidermal mikropigmentasyon uygulanarak cerrahi olmayan bir alopesi kellik giderme yöntemidir. Saç kaybı yaşayan kişilerin saç derilerine , gerçek saç tellerine benzeyen küçük boyutlu pigmentlerin enjekte edilmesi işlemidir.

Tamamen doğal ve saç derisine uygun pigmentler kullanılır. İşlem sırasında simülasyona uygun cihaz kullanılır. Ayrıca saçkıran gibi bölgesel saç problemlerinin çözümünde de çok etkili olmaktadır.

Saç ekiminde donör bölgenin yetersiz olmasından dolayı istenilen sıklığa ulaşılmamasında saç simülasyonu işlemi uygulanarak daha sık bir görünüm elde edilir.

Bu pigmentler, saçlı deride saç tellerinin bulunduğu alanlara yerleştirilerek saç tellerinin izlenimini yaratır. Bu yöntem saç dökülmesi yaşayan kişilerin saçlı derilerinde ki boşlukları doldurmak, saçın daha kalın ve dolgun görünmesini sağlamak için kullanılır.

Saç simülasyon sürdüğü süre boyunca yıkama ve bakımı nasıl olmalıdır ?

  • Saç simülasyonu sonrası, saçınızı 3 gün sonra yıkamanız gerekmtekdir. Bu süreç içerisinde su ile temas etmemesi gerekiyor.
  • Seansların sürdüğü süre boyunca banyo yapılırken kafa kimyasal şampuan kullanılmamaya, ovalamamaya, sadece ılık su ile yıkamaya dikkat edilmelidir.

Saç simülasyonu sonrası dikkat edilecekler nelerdir ?

  • 30 gün sonra rötuş seansına gidilmelidir.
  • Değerlendirme seanslarına dikkat edilmelidir.
  • İşlemden sonra 3 gün boyunca spor yapılmamalıdıri şapka, bere takılmamalıdır.

Yukarıda belirtilen önerilere uyulması durumunda saç simülasyonu işlemi, uzun ve başarılı olacaktır.

Saç simülasyonu sonrası günlük hayatıma hemen dönebilir miyim?

Evet, saç simülasyonu sonrası günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Not: Fakat şu bilinmelidir ki, hiçbir saç simülasyonu işlemi ömür boyu kalıcı değildir. Ömür boyu kalıcılık vaadi verilen yerlerden uzak durulmalıdır. Saç simülasyonu işleminin ömrü kişinin cilt yapısına göre değişmekle birlikte ortalama olarak 3 – 5 yıl rahatlıkla kullanılabilir. Kafa derisinde tamamen yok olma durumunda işlemin tekrarlanmasında sakınca yoktur.

Saç simülasyonu yapımı ne kadar sürer?

Saç simülasyonu uygulamasının süresi tamamen saç açıklığının büyüklüğüne göre değişir. En küçük açıklık 30 dakika sürerken, en büyük açıklık ya da komple sıklaştırma 5-6 saate kadar sürebilmektedir.

Sizden Gelenler
Tüm Görüşler
Videolar
Merkezimiz HakkındaAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi
0312 240 01 190533 161 74 64