Ata Beauty & Wellness Güzellik MerkeziAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi+90 312 240 01 19Randevu ve İletişimCİLT BAKIMIMENÜ

En İyi Lazer Epilasyon Yöntemi

Lazer epilasyonda en iyi yöntem diye bir belirleme yoktur. Kıl rengi, ten rengi, uygulanan bölgeye göre seçimler arasından daha iyileri vardır.

En İyi Lazer Epilasyon Yöntemi

Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?

Lazer epilasyon işlemlerinin kliniklere girişi aktif olarak 1990'lı yıllardır. Bu tarihten önce endüstriyel amaçlı kullanılsa da lazer hayatımıza klinik kullanımlarında 1990 yıllarında girmiştir ve 1998 'de FDA tarafından onaylanan bir uygulama olmuştur.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Kıl kökünde bulunan siyah boya (melanin) lazer ışınını emer ve ani ısı enerjisi kıl köklerini hasara uğratarak azaltır. Her lazer epilasyon işleminde azalma artar ve 6-8 seans sonrası kılların ortalama 80%'i biter. Gri, beyaz, sarı köklü kıllarda etki daha az olur ve sonuçlar düşüktür. Güzellik merkezlerinde diode lazer kullanımına izin vardır.

Epilasyon için kullanılan lazer 3 çeşittir.

  1. Diode,
  2. Alexandrite
  3. Nd:Yag Lazerler.

En İyi Lazer Epilasyon Yöntemi Nedir?

Lazer epilasyonda en iyi yöntem diye bir belirleme yoktur. Kıl rengi, ten rengi, uygulanan bölgeye göre seçimler arasından daha iyileri vardır.

En iyi lazer epilasyon için, yöntemden çok cihazın orjinal ve iyi bir cihaz olmasına dikkat edilmelidir.

Cilt rengi açık ise avantajlısınızdır. Kıl rengi de koyu ise lazer epilasyon o kadar başarılı olur. Yani en iyi kombinasyon açık renk tendeki, koyu kıllardır.

İnce tüylere alexandrite tercih edilmemelidir. Diode tercih edilmelidir. Epilasyonda en zor bölgelerden biri yüz bölgesidir. Aynı şekilde yüz bölgesi için alexandrite lazer tercih edilmemelidir. Yüzde diode lazer daha iyi sonuçlar vermektedir.

Eğer hormonal nedenlerle aşırı kıllanmanız var ise öncelikle tedavi olmanızı öneririz. Lazer epilasyondan sonuç alınması zorlaşmaktadır ve süreç çok uzamaktadır.

Bronz tenlere atılması da sakıncalı olacaktır. Bronz iseniz, solaryuma fazla giriyorsanız uzmanınıza mutlaka önceden danışın ve işlemi ona göre planlayın.

Son 6 ay içinde de sivilce tedavisi görüyorsanız, doktorunuza danışıp öyle işleme devam edin.

İyi Lazer Epilasyon İçin Neler Yapılmalı?

Belirttiğimiz gibi cildin çok bronz olmaması gerekmektedir. Ağda yapılmamış olması gerekir.

Bölge deodorant ve diğer kozmetiklerden temizlenmiş olmalıdır. Traş makinesi ya da jilet ile kıllar bir gün önce temizlenmelidir. Seansta ağrı çok değildir. Ancak ağrı eşiği düşük kişilerde lokal anestezik krem kullanılabilir.

İşlem sonrası özel nemlendirici ile nemlendirmek hem etkiyi arttırır. Hem de cildin toparlanmasını sağlar.

Lazer epilasyondan sonra ilk 24 saat bölge sıcak su ile temas etmemelidir 24 saat terletici ağır spor yapılmamalıdır. İşlemden 15 gün sonrasına kadar aktif olarak yani direkt maruz kalacak şekilde güneşlenilmemelidir ve solaryum kullanılmamalıdır.

Lazer Epilasyon İçin Bize Ne Öneriyoruz?

Uygulama ve kurallara uygun olanı diode lazer kullanılmasıdır. Biz asclepion hybrid diode kullanmakta ve önermekteyiz.

Kıl rengi ve ten rengine göre 5 ayrı dalga boyunda otomatik atış yapmaktadır. Ütüleme (smooth) mod ile konfor sağlamaktadır. Başlığı her işlemde ve her bölgede strech ile sarılmaktadır yani hijyeni çok yüksek bir cihazdır. Açık renk tüylerde ve yüz bölgesinde de sonuçları daha iyi olabilmektedir. Kadınlar ve erkelere uygulanmaktadır.

Tüm detay sorularınız için, ücret bilgisi ve danışma için sizleri ''ücretsiz'' ön görüşmeye bekliyoruz. Teşekkürler, sağlıkla kalın.

Ata Estetik Dudak Renklendirme

Instagram Hesabımız: @ataestetik
Telefon: +90312 240 01 19Whatsapp:+90533 161 74 64

Sizden Gelenler
Tüm Görüşler
Videolar
Merkezimiz HakkındaAta Beauty & Wellness Güzellik Merkezi
0312 240 01 190533 161 74 64